Vaniljekanelskolebrød oppskrift

Jeg tenker; hvis man liker vaniljeboller, kanelboller og skolebrød, hvorfor ikke kombinere de tre, så det blir en?

Dette prøvde jeg! Og resultatet:

Jeg brukte oppskriften til Schakenda, med en del småjusteringer!

Jeg brukte:

  • 500g hvetemel
  • 500g finmalt rugmel
  • 15g kardemomme
  • 15g salt
  • 50g gjær
  • 100g sukker
  • 50g kokosnøtt palmesukker
  • 1 egg
  • 1/2 liter melk
    Bland alt sammen, så tilsetter du tilslutt:
  • 150-200g smør, de kan enten være i terninger, eller hvis du bruker veldig mykt smør er ikke det nødvendig.
    Skal ikke smeltes! Bare jobbes godt inn i deigen.

Jeg lot deigen heve i en time, før jeg skjevlet den ut, smurte utover vaniljekrem og strødde kanel og bruntsukker over!

Etterpå lagde jeg en liten grop i bollene, egentlig skal de stå i 2 timer å heve etter at de er satt på brettet, men jeg lot de bare stå i en halvtime/time.
Jeg stekte de på 220 grader i 10 minutter, før jeg fylte hullene i bollen med vaniljekrem, og lot de steke 6 minutter til ca!

Avkjøl – pynt med melis og kokosmasse. 🙂

Så kom min inspirerende venninne på bolle-besøk!!

Resultatet ble Veldig mettende, men igrunnen ganske gode vaniljekanelskolebrød! (de burde få noe annet navn)

Altså, når man kombinerer tre gode boller, burde det bli bra? Var egentlig veldig spent på hvordan det ble i forhold til at jeg brukte så mye rugmel, men eneste måten man la merke til det på, var at man ble veldig mett av en halv bolle :p

Overraskende bra! 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s